Neem contact op
Hieronder vind u een lijst met complete en praktische antwoorden, wij zijn in staat om antwoord te geven op al uw vragen.

Kan ik rijles krijgen in mijn eigen voertuig?

Ja, het is mogelijk om rijles in Uw eigen voertuig krijgen als opfriscursus, in dat geval moet U wel in bezit zijn van een geldig rijbewijs en een weg legaal voertuig.

Zijn auto's met een automatische versnellingsbak makkelijker te besturen?

Ja, dit omdat er minder handelingen verricht hoeven te worden bij het besturen van het voertuig. Het schakelen en het koppelen van de motor en versnellingsbak tijdens het rijden is niet meer nodig. In plaats van daarvan heeft U nog maar twee pedalen namelijk; het gaspedaal en het rempedaal. Hierdoor heeft U meer rust en kunt U zich beter concentreren op het overige verkeer en de verkeerssituatie.

Kan ik beter leren rijden in een auto met handschakelbak of in een auto met een automatische versnellingsbak?

Dat hangt van Uw situatie af; als U moeite heeft met de hoeveelheid handelingen welke U moet uitvoeren in een handschakelbak, kan het een goed idee zijn om een keertje les te nemen in een auto met een automatische versnellingsbak.

De nadelen van het afrijden in een voertuig met een automatische versnellingsbak zijn dat U na het behalen van Uw rijbewijs niet een voertuig met handschakelbak mag rijden.

Hoe reserveer ik een CBR Praktijkexamen of Tussentijdse Toets?

De Verkeersschool reserveert in overleg met U een examendatum bij het CBR. Het lesvoertuig moet namelijk ook beschikbaar zijn voor gebruik.

Vanaf welke leeftijd kan ik beginnen?

Vanaf 16 jaar mag U een aanvraag doen voor een theorie examen.

Vanaf 16,5 jaar mag U rijlessen nemen.

Vanaf 17 jaar mag U afrijden, U mag dan alleen met een coach rijden welke is geregistreerd bij het RDW.

Vanaf 18 jaar mag U zelfstandig rijden zonder coach.

Hoe lang van tevoren kan ik een rijles annuleren?

Het annuleren van een rijles dient minimaal 24 uur van tevoren te gebeuren, een rijles welke korter dan 24 uur voor aanvang wordt geannuleerd zal volledig in rekening gebracht worden.

Wat gebeurt er met de ongebruikte uren als ik mijn praktijkexamen heb gehaald?

De ongebruikte lesgelden worden naar het behalen van het praktijkexamen naar evenredigheid teruggestort op uw betaalrekening.

Hoeveel lessen heb ik nodig om praktijkexamen te mogen doen?

Het landelijk gemiddelde ligt op 39 rijlessen om in één keer te kunnen slagen voor je praktijkexamen. Sommige leerlingen hebben affiniteit met het verkeer, andere hebben meer moeite met verkeersinzicht, uiteindelijk gaat het vooral om zelfvertrouwen.

Wat kan je zelf doen?

  • Begin op tijd met de verkeerstheorie en de voorrangsregels, hier zal je tijdens het rijlessen veel voordeel van hebben. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig en dus lang genoeg om direct te beginnen!
  • Les minimaal één keer per week om je progressie en voertuigbeheersing bij te houden. Begin uitgerust en niet direct na schooltijd, dan neem je niks meer op.
  • Maak voor elke les het huiswerk en bestudeer en oefen de praktijktheorie, hierdoor begin je voorbereid aan de rijles.

 

Wat is het rijschoolnummer van Verkeersschool Hutting?

Het rijschoolnummer van Verkeersschool Hutting is 7160K5. Dit nummer heb je nodig wanneer je de rijschool wilt machtigen om voor jou een tussentijdse toets en/of praktijkexamen aan te vragen.

Wat moet ik regelen als ik rijles wil gaan volgen?

  • Vul de Gezondheidsverklaring van het CBR in, doe dit op tijd. Als U één van de vragen met “JA” beantwoordt, moet U waarschijnlijk gekeurd worden door een CBR arts. (LET OP! De gezondheidsverklaring is een beperkte tijd geldig) Wij adviseren om de vragen alvast goed door te lezen om problemen te voorkomen.
  • Machtig de Verkeersschool om bij het CBR de tussentijdse toets en praktijkexamens te reserveren. Op de pagina Partners en Links staan aanwijzingen over hoe je dit doet.
  • Begin het liefste nog voor aanvang van de verkeersopleiding met de theorie, dit wordt vaak onderschat. De gevolgen zijn dat we geen tussentijdse toets of  examen kunnen aanvragen en je extra rijlessen nodig hebt om je vaardigheden bij te houden.
  • U moet in bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs, neem deze altijd mee naar de rijles.